Tip: Snel je maillijst laten groeien ➚? Gebruik een pop-up!

Heb jij een website waar je best goed bezoek op krijgt?! Hartstikke goed! Dat betekent dat je een goeie interactie met je (potentiële) klanten hebt en dat je de SEO (Zoekmachine optimalisatie) goed geregeld hebt. Mensen weten je te vinden! Dat is heeeeel belangrijk!
Maar haal je wel alles uit het sitebezoek van de bezoekers?

Ook al zie je het regelmatig op andere sites, ik vraag me af of jij het zelf al hebt geregeld: Een pop-up!

Een pop-up is een formulier dat via een pop-up venster wordt getoond over de pagina heen.

Ze moeten dat dus wegklikken voordat ze de site verder kunnen gebruiken. Een pop-up kun je gebruiken voor aanmeldingen van een nieuwsbrief, maar natuurlijk ook voor het downloaden van een whitepaper of iets dergelijks.

Sommigen vinden het instellen van een pop-up maar lastig. Anderen weten gewoon niet welke kans ze laten liggen. Niet elk e-mailprogramma is er even bedreven in en bij de een heb je meer technische kennis nodig dan de andere. Ik ga ervan uit dat je bij een succesvolle website ook een sitebouwer hebt of zelf basis HTML-kennis hebt waardoor je een en ander kunt toevoegen aan de code.

Wie regelmatig mailt, heeft een steeds kleiner wordende database

Wie nieuwsbrieven regelmatig verstuurt, ontkomt er niet aan dat het adresbestand dankzij afmeldingen en bounces (mailtjes die niet – goed – aankomen in de mailbox) steeds kleiner wordt. Als je niet actief werft, dan krimpt je database. Zonder pop-up is het lastig om je adresbestand op peil te houden. Met pop-up is het mogelijk om flink te groeien!

Hoe werkt het instellen van een pop-up in de verschillende programma’s?

  • In Mailplus kan dit via het aanmaken van een pop-up (diverse layouts) in de Subscription manager en stel je ook zelf in na hoeveel seconden of hoeveel pageviews deze getoond moet worden.
  • In Mailchimp kan dit ook door het maken van een bepaald formulier.
  • In Clang is het, voor zover ik weet, niet mogelijk
  • In Copernica is het, voor zover ik weet, niet mogelijk
  • In AutoRespond is het wel mogelijk met een aparte campagne

Het kan ook zijn dat je een plugin gebruikt via het CMS van je site.

Gebruik jij al een pop-up? Wat is jouw succesverhaal? Laat een reactie achter onder het artikel.
Heb je nog geen pop-up maar wil je dit wel? Bel of mail me dan. Geef aan met welk mailprogramma je mailt en wat de link van je site is. Dan zal ik je informeren hoe je dit kunt doen!

TIP: Heb je trouwens niet zoveel sitebezoek, maar wel interactie op social media? Denk er dan eens aan een oproep op Facebook te plaatsen dat er morgen een nieuwsbrief wordt verstuurd en dat ze zich kunnen aanmelden op je site. Dat levert telkens weer een (flink) aantal aanmeldingen op!

Bekijk hier de case van Inspirerendleven.nl, die haar database in 9 maanden tijd zag verdubbelen!