This page is also available in: English

7 februari 2023

'Er ligt iets beters in het verschiet'Een mindfuck om je gerust te stellen

Hoe vaak gebeurt het niet? Een droombaan, een droomhuis, een droompartner komt op je pad en toch gaat het aan je voorbij. Terwijl je in al je vezels voelt dat dit het is. Hoe kan het dan toch aan je voorbij gaan? Ik en met mij heel veel spirituelen zeggen dan dat er iets beters op je pad komt. Maar is dat wel zo? Afgelopen zaterdag in de auto kwam opeens de realisatie binnen, dat het waarschijnlijk inderdaad perfect voor je was. Maar dat jij nog geen vibrationele match was met wat zich aandiende. Jij moet blijkbaar jouw frequentie eerst nog verhogen voordat je dat wel kunt hebben. Maar in plaats van die realisatie sussen we onszelf met dat het niet voorbestemd was. Maar eigenlijk was je er nog niet klaar voor.

De wet van de aantrekking werkt als een magneet?

De wet van de aantrekking zegt dat ‘like attract like’… gelijken trekken elkaar aan. Zelfs magnetisme wordt hierbij vaak als vergelijking gebruikt. Maar is het je wel eens opgevallen dat als je twee batterijen met de plussen bij elkaar houdt dat dit afstoot? Juist als de + en de – bij elkaar komen, trekt de magneet naar elkaar toe. Hoezo het werkt de wet van de aantrekking als een magneet en is het gelijken trekken elkaar aan? Ook veel mensen zeggen dat het in relaties zo werkt. Tegenpolen trekken elkaar aan. Als je teveel gelijk bent, dan gaat het vroeg of laat fout… of je kunt het zien als een spiegel en kunt je issues oplossen. Ben benieuwd hoeveel mensen het echt lukt om als gelijken een leven lang bij elkaar te blijven!

Ik heb het daarom eigenlijk veel liever over de wet van de vibratie. Ieder mens heeft zijn eigen frequentie. Maar ook alles om ons heen heeft een frequentie. En we krijgen wat we uitzenden.

Handboek voor het leven – begrijpen hoe het werkt

Sinds ik in 2016 het boek las: ‘Vraag  en het wordt gegeven’ van Esther en Jerry Hicks, ben ik eindelijk gaan begrijpen hoe alles werkt in deze wereld. De zeer Amerikaanse titel doet het boek helaas geen eer aan. Voor mij is het echt een handboek voor het leven. Eentje die kinderen verplicht zouden moeten lezen. Voor iemand met een christelijke achtergrond, kon ik het boek maar met een paar pagina’s tegelijkertijd lezen. Dan moest het weer zinken en moest ik de informatie weer tot me nemen.

Het boek was voor mij ook het antwoord, waarom The Secret niet werkt. Het zijn namelijk niet je gedachtes die iets creëren, maar je gevoel. Eergisteren zag ik weer het filmpje van Gregg Braden waarin hij aangeeft dat onderzoek heeft aangetoond dat het magnetisch veld van het hart maar liefst 5000x sterker is dan van het brein.

Je manifesteert niet door te denken, je manifesteert door te voelen

Alleen kijken naar een droombord heeft geen zin

Je kunt wel een droombord maken en daar dagelijks naar gaan kijken, maar als het bij kijken alleen blijft, heeft het weinig effect. Vooral het gevoel dat je krijgt bij het hebben of doen wat je daarop hebt gezet, zet de energie in werking. Word je al blij als je naar dat bord kijkt, dan is het perfect! Met die emotie zet je iets in gang… Daarom is het Engelse ‘emotion’ ook zo’n prachtig woord… Want met emotie zet je energie in ‘motion’, in beweging.

Abraham Hicks, en ook andere bronnen, geven aan dat je goed voelen, belangrijk is voor het manifestatie proces. Natuurlijk kun je je eens verdrietig voelen. Maar als je daarin blijft hangen, wordt het zelfmedelijden en dat is geen dienende emotie, als je tenminste bewust bezig wilt zijn met realiseren wat je graag wilt.

Krijg een goed gevoel in 68 seconden!

Er is dualiteit in de wereld, die door velen als wordt verdeeld in ‘goed’ en ‘slecht’. Wat nu als je zou weten dat wat voor jou goed voelt, past bij jouw ZIJN? En alles wat ‘slecht’ voelt, past niet bij je.

Wat nu als die gevoelens alleen maar een kompas zijn voor de richting die je opgaat? Hoe sta jij ’s morgens op? Blij dat er een nieuwe dag is? Heb je zin in wat je die dag gaat doen? Zo niet, wat is er nodig om dat te veranderen? Abraham noemt zegt regelmatig ‘eager for the day’. Een prachtterm vind ik dat. Zin hebben in de dag. Waarom zou je dat gevoel niet elke dag hebben?

Mocht je de zin of het geluk of de blijheid niet zo voelen, dan heeft Abraham Hicks daar een hele mooie en korte oefening voor: Denk 17 seconden uitsluitend aan iets wat je blij of gelukkig maakt. En na 17 seconden komt er een nieuwe gedachte die in diezelfde energie zit. Als je dit 68 seconden volhoudt, dus 4x 17 seconden dan heb je een slechte dag van de start direct omgekeerd naar een goede dag. In deze video van 12 minuten wordt dit heel mooi uitgelegd: https://www.youtube.com/watch?v=pTm6_JRcnYM .

Het grappige is, dat toen ik in een hele nare ontslagprocedure zat in 2003, ik tijdens fitness merkte wat mijn gedachten deden met mijn lichaam! Sommige oefeningsmachines maten mijn hartslag, want om af te vallen moest ik onder een x-aantal slagen per minuut blijven. Dus dan moest ik minder inspanning doen als ik erover heen ging.

Met mijn destijds enorm drukke hoofd, kon ik zelfs tijdens de fitness denken aan het ‘onrecht dat me werd aangedaan’.

Ik was toen totaal nog niet op de hoogte van dat niets zonder reden gebeurt 😉.

Als ik aan mijn toenmalige werkgever dacht, zag ik mijn hardslag omhoog gaan. Ik ging dan mijn gedachten veranderen en zag mezelf vliegen over prachtige bloemenvelden. Geweldig! En dan zag ik mijn hartslag enorm zakken!

Ik heb dus zelf gezien wat gedachten doen in mijn lichaam!

Je kunt niet alleen op het positieve focussen. Dat is een spirituele bypass (ahum?!)

In de afgelopen 2,5 jaar heb ik weer veel geleerd, ook over mensen en hoe ze in het leven staan. Zo ontdekte ik de term ‘spirituele bypass’. In het begin begreep ik dat maar half. Inmiddels weet ik ook dat deze term regelmatig ten onrechte wordt gebruikt. Zeker als het gaat om positief denken…

Er zijn velen die zeggen dat ze licht willen schijnen op wat in het donker gebeurt. Zij zeggen dat door daar aan voorbij te gaan, je een spirituele bypass doet. Want, zo geloven zij, zonder het donker geen licht…

Maar als dat donker niet jouw donker is, waarom zou je daar licht op willen schijnen? Wat je dan eigenlijk doet is dat donker in jouw leven trekken. Want je bent met die energie bezig, ook al zeg je van niet. Als het donker wel van jou is, dan verdwijnt het donker zodra je er licht op schijnt. Het is echt zo simpel. En, hoe je er ook naar kunt kijken, juist door de dualiteit van licht en donker, is er een keuze in het leven. En je mag dus het licht kiezen, zonder iets van het donker te vinden.

Focussen op dingen die je gelukkig maken werkt echt, kan ik uit ervaring zeggen

Daarbij komt, dat ik sinds ik het boek heb gelezen en vervolgens talloze video’s op YouTube heb gezien (over elke vraag die je hebt is wel een antwoord van Abraham te vinden) en ik steeds meer begreep over het waarom dat ik me volledig op dingen focus die me blij maken, dat mijn leven in een sneltreinvaart verbeterde. Mijn zelfliefde is enorm gestegen. Tot het punt dat ik zelfs mijn huwelijk op het spel durfde te zetten om de voor mij noodzakelijke verandering te krijgen. Met of zonder manlief. Het werd gelukkig met manlief!

En juist omdat ik steeds meer snap over hoe de wet van vibratie werkt, hoe je alles aantrekt wat past bij hoe jij je voelt, hoe meer het kwartje valt dat het wel degelijk je droombaan, droomhuis of droompartner kan zijn, weet ik dat het aan jezelf ligt als je het niet krijgt/ontvangt.

En juist als je je niet focust op je goed voelen, jouw frequentie daardoor niet hoog genoeg houd, past wat je wilt (die droombaan, droomhuis, droompartner etc) op dat moment niet bij jou. Beperkende overtuigingen spelen daar natuurlijk ook een rol bij. Ook dat zijn lagere frequenties. Want misschien geloof je (diep van binnen) niet dat je goed genoeg bent, niet lief genoeg, niet aardig genoeg, dat je niet zoveel geld zult hebben, dat je niet slim genoeg bent etc.. En waarschijnlijk focus je dan niet genoeg op alles wat wel goed gaat in je leven.

Ik durf dus inmiddels te stellen dat het sussen van onszelf met het zeggen dat er 'iets beters in het verschiet ligt', een farce is

Er ligt iets anders in het verschiet… betekent eigenlijk, je gaat niet datgene krijgen wat je graag wilde, maar wat NU een vibrationele match is. Want jij/ik moet blijkbaar nog iets leren, voor je/ik zover bent dat je dat wel kunt ontvangen. Tot je wel in diezelfde frequentie bent om te ontvangen wat je echt het allerliefst wil.

Maar als het spel in het leven zo gespeeld wordt. Waarom dan niet onmiddellijk me focussen op me goed voelen

En als ik iets tegenkom op mijn weg dat dan direct aanpakken en er niet in blijven hangen?

Een goede tip is al voor het slapen gaan 3 dingen in jezelf gaan herbeleven van die dag, die je echt fijn vond

Was het die zonnestraal, was het dat kop koffie, of dat telefoongesprek. Ga even met je gedachten terug naar het moment. Voel dat fijne gevoel dat die herinnering oproept en wees er dankbaar voor. Niet alleen gaat je slaap erop vooruit, maar je leven zal ook versneld ten goede veranderen.

En wat heb je te verliezen? Is je goed voelen zo’n opoffering? Of ben jij het waard?
Mag jij in die hogere frequentie komen zodat je die droombaan, dat droomhuis of droompartner wel gaan ontvangen? Of blijf je jezelf liever zeggen dat het ‘niet zo mocht zijn’ en dat er ‘iets beters op je wacht’?

Ik hoop dat je eerlijk naar jezelf kunt zijn en kiest voor jezelf en dus werken aan jezelf, zodat je zoveel mogelijk in de hogere frequentie bent en je sneller manifesteert.

Andere artikelen die je wellicht interessant vindt

Community’s – Ideologie of Haalbaar?

This page is also available in: English

Een nieuwe vorm van slavernij

This page is also available in: English

Lessen in Frankrijk

This page is also available in: English

Woorden programmeren ons

This page is also available in: English

Deel deze pagina: