Bewust Ondernemen

Bewust ondernemen is voor mij inherent aan het ondernemerschap. Juist als bedrijf moet je je verantwoordelijkheid nemen als het gaat om keuzes die je maakt en het effect die ze hebben op mens, dier en natuur. Ik help ondernemers hun bedrijf én daardoor hun leven meer te laten bloeien. Door mijn klant te zijn, helpen ze mij ook met mijn bedrijf te kunnen runnen. Maar ik wil het effect graag nog iets verder laten gaan en van een win/win een win/win/win situatie maken. Daarom geef ik een deel van mijn omzet aan een goed doel. In 2018 gaat het om 5% van een order (excl. btw).

Er is meer

Ik vind het belangrijk om zelf ook iets terug te doen, om de wereld een mooiere plek te maken. Dat is voor mij ook bewust ondernemen. Voor mij is het leven een prachtige school, waarbij we ontelbaar veel ervaringen opdoen met onze zintuigen ruiken, voelen, zien, horen en proeven én het zesde zintuig, onze intuïtie (wat eigenlijk ons eerste zintuig is!). Maar het Westen heeft het leven vol wetten gemaakt, boordevol leefregels en dingen die moeten. Steeds meer jongeren lopen vast in dit systeem. Zij staan nog dichter bij de bron van het leven en begrijpen dat de wereld zoals ‘wij’ die in het Westen hebben gemaakt, niet het leven is waarvoor ze kwamen. Ze moeten ongelooflijk veel. Hoe leren ze daarmee omgaan? Hoe kun je meer tijd voor jezelf hebben, de dingen doen die je wilt doen, andere dingen leren dan je op school doet, terwijl er zo weinig keuze is op dat gebied.

De jeugd heeft de toekomst

Ik denk dat hoe eerder jongeren hun eigen kracht leren, ontdekken wat echt belangrijk is en ze de verplichtingen leren relativeren, hun volwassen leven hiervan enorm gaat profiteren. Vandaar dat ik heel graag juist jongeren wil helpen om al op jongere leeftijd te ontdekken dat er meer is in het leven dan alleen maar school en een baan.

Mijn zoon kwam in 2017 met zichzelf in de knoop, nog maar 12/13 jaar oud. Als ouders konden we hem niet goed genoeg helpen. Het was dan ook een ongelooflijk geschenk toen bleek dat er een jongeren retraite werd georganiseerd, die gesponsord werd waardoor wij alleen maar de vliegkosten naar Milaan hoefden te betalen! Wat een enorm cadeau!

Deze Jongeren Freestyle Boostweek, die vanuit de Bridgeman Foundation en Stichting Bisonte beschikbaar werd gesteld, heeft mijn zoon heel veel goed gedaan. Met maar liefst 4 coaches en 8 andere tieners heeft hij onder meer geleerd dat vreemden niet eng zijn en dat ze zelfs in een week je allerbeste vriend kunnen worden. Hij heeft technieken geleerd om bij zichzelf te blijven, om te weten wat hij wel en niet wil. En wat belangrijk is (en minder belangrijk). Hij is veel sterker teruggekomen en durft meer zichzelf te zijn.

 

Die ervaring gun ik andere jongeren ook. Vandaar dat ik in 2018 5% van mijn omzet schenk aan Stichting Bisonte.

Stichting Bisonte wil mooie dingen maken en doen op het gebied van kunst, cultuur, ambacht, educatie en ecologie om een zinvolle bijdrage te leveren aan een mens- en milieuvriendelijke wereld. Projecten opzetten met gelijkgestemden om kennis en vaardigheden uit te wisselen en daarmee bisondere ervaringen te creëren. Nieuwe manieren van werken en betalen voor diensten en producten zoals waardebepaling achteraf en wederdiensten. Alles in een veilige en vriendelijke werkomgeving voor alle betrokkenen om te komen tot een vreugdevolle viering van het leven.

Stichting Bisonte is van het zeer betrokken echtpaar Sjef en Marie-Jose, die in Italië een prachtige locatie hebben waar deze (en andere) retraites plaatsvinden. Ook geven ze kinderen die nooit op vakantie gaan 1 heel gezellige en actieve week in hun paradijselijke omgeving. Verder maakt Marie Jose kunst, die ze verkoopt via haar site en waarvan de opbrengst ook naar de stichting gaat.

Gun je jongeren die nooit een vakantie hebben een onvergetelijke week, of wil je de vastgelopen jongeren een Boostweek gunnen? Een vrijwillige bijdrage is welkom op NL40TRIO0254487742 op naam van Bisonte ovv Boostweek of vakantie.