Ben je al bekend met de term Affiliate marketing? Als affiliate partner promoot je een ander bedrijf binnen jouw eigen netwerk. Als hieruit een bestelling volgt, ontvang jij een vergoeding. Dit kan een vast bedrag per order zijn, of een % van het totale orderbedrag (altijd excl. BTW).

Meestal kies je bedrijven die passen bij jouw doelgroep. Het zijn meestal producten of diensten die een aanvulling zijn op wat jij al biedt, of omdat je behoefte verwacht binnen jouw doelgroep voor dat specifieke product of dienst. Met weinig extra moeite kun je zo extra geld verdienen. Ik heb al een aantal jaren 2 sites waar ik inkomsten van krijg. De een werk ik al sinds 2016 niet meer aan en is gezondlevenmetpien.nl. Doordat ik tussen 2013 en 2016 zeer succesvol was met mijn site en de recepten allemaal op Pinterest heb gezet, krijg ik nog altijd meer dan 16.000 bezoekers per maand. En de bezoekers klikken regelmatig op een ingrediënt dat ze vervolgens online kopen. Als belonging ontvang ik daarvoor een (bijzonder kleine) vergoeding. Bestellingen op gebied van voeding zijn nooit zo hoog, dus 3% van 20 euro is niet veel. Maar vele kleine bedragen, leveren toch maandelijks een extraatje op, zonder dat ik er nog iets voor doe (de site wordt automatisch bijgewerkt naar nieuwe versies WordPress). De andere site is vakantiesvoorgrotegezinnen.nl. Het bezoek is hier nog niet zo groot, maar de orderbedragen voor vakanties liggen veel hoger, waardoor 1 bestelling via deze site meer kan opleveren dan 200 van de receptensite.

Deze sites leveren meer inkomsten op dan dat ik kosten heb om de sites te onderhouden én de vaste lasten voor Hildijk er makkelijk mee kan betalen. Het kan een zeer lucratieve aanvullende business zijn, waarmee je mooie extra verdiensten kunt halen, zonder al teveel moeite!

Samen zijn we sterk. Ik kan jou promoten met jouw product/dienst en jij kunt mij promoten. Bij mij ontvang je maar liefst 10% van het orderbedrag. Dat betekent dat 1 bestelling al enkele honderden euro’s op kan leveren.

Een cookie (hoef je niets voor te doen gebeurt automatisch als iemand klikt op de link die jij deelt) blijft 60 dagen geldig. Zo lang heeft een relatie/vriend van je de tijd om na de eerste klik een order te plaatsen die als referral van jou wordt toegekend in je account. Je ontvangt daarvan altijd een melding. Na die 60 dagen vervalt de cookie weer. Dus promoot met enige regelmaat mijn site. Ook kan ik een banner voor je site aanleveren, waarachter je de referrallink plaatst.

Doe je mee? Ik stel het zeer op prijs! Ik ben op dit moment bezig met een overstap naar een ander autoamation platform. Dus je kunt je nog niet direct aanmelden. Stuur me alvast een mailtje en ik stuur je de aanmeldlink zodra het live staat. Want samen staan we sterk. Dus wil je dat ik jou ook promoot? Vul dan het contactformulier in en geef aan waar ik me als jouw affiliate partner kan aanmelden. Win-Win! Ik houd ervan. Jij ook?!

Mijn 2 websites die draaien op affiliate marketing